Respiratie urat mirositoare

Respiratia urat mirositoare este una dintre cele mai frecvente si neplacute afectiuni. Este o afectiune jenanta, pentru ca persoana in cauza nu realizeaza intotdeauna ca respiratia sa are un miros diferit. Cel mai intalnita este respiratia de dimineata, deoarece in timpul noptii sucurile gastrice pot influenta mirosul respiratiei.

Cea mai intalnita modalitate de a testa respiratia, este una foarte simpla: se atinge incheietura mainii cu limba, dupa care se miroase.

Cauzele aparitiei respiratiei urat mirositoare:

-      Alimentatia; consumul unor alimente urat mirositoare precum usturoiul, ceapa. Chiar daca se periaza dintii, mirosul este indepartat doar temporar. Alimentele raman in  stomac, si provoaca in continuare mirosuri.

-      Periajul necorespunzatoare a dintilor;

-      Infectii ale cavitatii bucale;

-      Cariile dentare; atacul smaltului dintilor creaza fisuri in cavitatea dintilor. In aceste fisuri, pot ramane resturi de mancare, intra in stare de putrefactive, si provoaca respiratia urat mirositoare.

-      Deshidratarea gurii; saliva este responsabila pentru curatatarea gurii si pentru indepartarea particulelor microbiene.

-      Paradontita; produce un miros asemanator metalului.

-      Amigdale cu fisuri adanci; pot provoca aparitia respiratiei urat mirositoare datorita resturilor de mancare care pot ramane in canalele amigdalelor.

-      Probleme ale sistemului digestiv;

Principalele simptome care pot identifica respiratia urat mirositoare:

-      Limba incarcata;

-      Gura uscata;

-      Scurgeri nazale;

-      Senzatie de limba arzanda dimineata;

-      Saliva vascoasa;

-      Senzatia permanenta de a drege vocea;

-      Gustul amar-acrisor in gura.

Tratament:

Nu exista tratamente specific pentru indepartarea respiratiei urat mirositoare. Insa, se poate apela la diferite trucuri:

-      Consumul de fructe; datorita continutului ridicat de fibre, merele sau perele de exemplu, reduc aciditatea de la nivelul cavitatii bucale si stimuleaza secretia salivei.

-      Consumul de legume; consumul de morcov de exemplu, scade nivelul de acid sulfurat de la nivelul cavitatii bucale, si stimuleaza secretia salivei.

-      Patrunjelul verde sau frunzele de rozmarin; frunzele de patrunjel sau frunzele de rozmarin, contin un anumit ulei, care influenteaza si indeparteaza respiratia urat mirositoare.

-      Scortisoara; fie ca este sub forma de guma de mestecat, fie sub forma de bomboane, este o solutie ideala impotriva mirosului de capa sau de usturoi.

-      Lamaia; are rezultate incredibile datorita continutului de vitamina C si a acidului citric.

-      Bomboanele mentolate;

-      Iaurtul;

Prevenire:

Se recomanda:

-      Periajul dentar dupa mese, gustari si inainte de culcare;

-      Utilizarea apei de gura;

-      Gargara cu apa de gura;

-      Consultul regulat a unui medic stomatolog;

-      O alimentatie corecta;

Spune-ti parerea

Articol anterior:

Urmatorul articol: